ALASCA is een eigentijdse school met eigentijds onderwijs. Onze leerlingen lezen en schrijven regelmatig, maar in onze lessen werken leerlingen ook veel met een laptop. We raden alle ouders en leerlingen dan ook aan om een eigen laptop aan te schaffen. Dit is niet verplicht - er zijn op school ook computers aanwezig - maar de praktijk leert dat veel leerlingen liever op hun eigen laptop werken, temeer omdat deze dagelijks en intensief wordt gebruikt.
De school heeft geen voorkeur voor een merk of type, maar we adviseren ouders om niet te diep in de buidel te tasten bij uw keuze voor de laptop. Leerlingen moete nop internet kunnen werken, mail kunnen lezen, aantekeningen kunnen maken en filmpjes kunnen bekijken.
Daarnaast moeten zij soms een app of programma kunnen installeren. Tablets en Chromebooks zijn minder goed geschikt voor dergelijk gebruik in onze lessen. 

De gemeente Amsterdam biedt ouders met schoolgaande kinderen soms extra financiële ondersteuning, o.a. voor de aanschaf van een laptop. Voor meer informatie kunt u terecht op onderstaande websites:
- Hulp bij laag inkomen (Pak Je Kans)
- Scholierenvergoeding